Уважно прочитавши думки форуму по темі, дійшов висновку, що люди ніби й праві, причому практично всі, навіть взаємовиключні думки мають рацію, але спільний і комплексний підхід у майже всіх відсутній, бо кожен говорить про своє або про окремі епізоди чи розділи такої діяльності.
Я вирішив, що право мене ніколи не підводило і вирішив піти від супротивного, а саме: що пропонує активним громадянам і юрособам певної галузі право і закони України, які форми об'єднань неприбуткових організацій у нас є, яка з них найбільше відповідає тому, що я прочитав у цій темі? Результат чесно кажучи вражаючий.
1. Такої організаційно-правової форми неприбуткової організації як професійна Асоціація згідно законів України НЕ ІСНУЄ.
2. Єдиною організаційно-правовою формою можливою для вікнарів і тієї мети яка декларується підходить тільки формат громадської організаціі. До слова, закон,який регулює діяльність громадських організацій втрачає чинність 01.01.2013 і новий, причому принципово інший набирає чинності тоді ж.
3.Перелопативши, вибачте за сленг, багато чого, я натрапив на таку організаційно-правову форму як Фахове об'єднання громадян і виявляється такий закон слухався в у Верховній Зраді в 2009 році ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ від 10.09.2009 р. N 4841-1Про фахові саморегулівні і самоврядні об'єднання, але не був прийнятий і відправлений на доопрацювання. Я його читав і чесно скажу він не дуже мені сподобався, але ж навіть цей невдалий проект дає якусь системність щодо мети, принципів утворення і діяльності, функцій, впливу і результативності такої професійної організації. Не буду описувати, але хто захоче знайти в неті є. Крім того, знайшов дуже гарний проект такого закону в інтернеті, якщо в гуглі забити фахове об'єднання, то третє чи четверте посилання, я собі скопіював.
4.Додам ще свою особисту думку: згідний з тими, хто вважає, що під лежачий камінь вода не тече, революціїї робить активна меншість, а жабка, яка борсалась у молоці і збила масло дуже добре для підтримки підходить тим, хто втомився боротись з диким піратським і корупційним ринком вікон в Україні - давайте називати речі своїми іменами. Навіть серед учасників цього форуму і клубу експертів є люди, які обдурюють своїх клієнтів. Короче яка країна, такий і теракт, але ж просто дивитись на це і зітхати якось вже тотально набридло.
5.Особисто я вважаю, що щось принципово хороше, корисне і нове такі люди як Салій, створити не можуть. Не тому що він подобається чи не подобається. Поясню на прикладі: в 96 році один з київських перших приватних банків найняв топманагером якогось голандця. Він подивився як у нас працюють банки до 12 00, як операціоністи чвиркають через губу і т.д. І коли набирав людей в нові відділення, заявив, що людей з досвідом роботи в українській тодішній банківській системі на роботу НЕ БРАТИ. Набрали випускників після інституту, дали інструкціі і все вийшло. Тому я вважаю, якщо процес очолить Салій і подібні, навіть нову організацію з благими намірами вони перетворять в корито. Сподіваюсь мої правові дослідження будуть корисними і цікавими для активних дописувачів у цій темі