я уже там))))) Установлю моднявую систему водоотвода под подоконником и КУЧУУУУ цветочков на окне))))
Хотела спросить...Если у меня дома автономное отопление, я могу с помощью регулировки температуры уменьшить вероятность выпадения конденсата? (я не говорю о ее полной ликвидации).
Хочу узагальнити вищенаведене і дещо додати.
Загальна схема проблеми: В будь-якому разі, за умови постійного випаровування вологи в повітря, вода має кудись діватись - або в конденсат (якщо не зможе на вікнах, вода знайде іншу холодну поверхню), або на вулицю (чи в інше приміщення).
Нормальне вирішення задачі в спрощеному вигляді виглядає так: Вам треба забезпечити такі умови, за яких волога не встигає/не може конденсуватись до того моменту як буде виведена з приміщення.
Як мінімум, для цього забезпечується постійне вентилювання "проблемних" зон - зон із пониженою температорою або холодними поверхнями - в нашому випадку це поверхня скла. Ну, а по-людськи треба щоб вентиляція в будівлі була розрахована і реалізована так як треба.
Щодо вентилювання проблемної зони. Якщо Ви забезпечите прямий доступ потоку теплого повітря від радіаторів на вікна, вірогідність випадення конденсату понизиться суттєво. Маються на увазі підвіконня малої глибини (щоб радіатор виступав за край підвіконня), або вентиляційні гратки в підвіконні (бажано такі, що скеровують потік на вікно).
Крім цього, можете встановити вентиляційний клапан, який зніме з Вас потребу контролювати вентиляцію. Але думаю, що і він не зможе допомогти, якщо з витяжкою у Вас "не склалось".