Если можно, укажите, пожалуйста, источник этой информации. Мне не кажется, что вопрос только в цене. Например, полипропиленовые трубы дешевле труб из ПВХ...
Я то могу. Но форум наш эту ссылку не пропускает. Писал к.т.н. Владимир Коваль. Статья: «Стабилизация строительных экструдированных пвх профилей: кальций, цинк или свинец?» Введите в поисковик- откроется.
А кандидаты технических наук для меня безусловный авторитет. Так, что вроде достойный источник.
5. Під час полеміки з цього приводу були згадані якісь нормативні документи, що дозволяють подібні дії та не впливають на будь-яку безпеку. Згідно правил форуму надійшло прохання надати ці документи, будь-то державні стандарти, ТУ підприємств чи технічні рекомендації виробників профілів.
ДСТУ Б А.1.1-91:2008 Чинний від 2010-01-01
ВИМОГИ ДО ПОБУДОВИ,ВИКЛАДАННЯ,ОФОРМЛЕННЯ ТА ВИДАННЯ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ
Уважаемый VikVal , я уверен и знаю , что все действующие в европейской стране Украина стандарты и нормы строительной сферы ДОЛЖНЫ соответствовать этому стандарту. 1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ
1.1 Цей стандарт встановлює вимоги до побудови, викладання, оформлення та видання
будівельних норм.
1.3 Цей стандарт призначено для органів виконавчої влади, юридичних і фізичних осіб, які
розробляють, експертують, перевіряють чи застосовують будівельні норми.
4 ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ
4.1 Будівельні норми повинні ґрунтуватися на сучасних досягненнях науки, техніки та технології, передовому вітчизняному та зарубіжному досвіді проектування і будівництва та враховувати вимоги національних, міжнародних і міждержавних нормативних документів, нормативно-правових актів, до дії яких приєдналась Україна….
…Будівельні норми не повинні встановлювати вимоги з питань, що регулюються цивільним правом, законодавством про працю або іншими законодавчими актами.
4.2 Будівельні норми містять обов'язкові та рекомендовані вимоги.
До обов'язкових належать вимоги, яких потрібно безумовно дотримуватися.
До обов'язкових належать вимоги, що забезпечують:
- безпеку, гігієну праці та виробничого середовища, безпечну експлуатацію споруд;
- безпечність об'єкта нормування щодо життя чи здоров'я людей, збереженості майна і охорони навколишнього природного середовища;
- заощадження енергії, збереження тепла та ресурсів з урахуванням кліматичних умов міс-цевості та характеру експлуатації споруд;
- дотримання вимог безпеки експлуатації споруд і санітарних норм і правил;
- технічну єдність при розробленні, виробництві і використанні продукції, виконанні процесів, наданні послуг.
До рекомендованих належать вимоги, які можуть змінюватися відповідно до конкретних потреб і можливостей споживача або умов виробництва.
PS: Дальнейшая дискуссия про нормативы, если хотите, то в юридическом разделе. Но моё мнение совпадает с подходом к этому вопросу во всём цивилизованном мире: ,безопасность- это закон. Качество- вопрос консенсуса между продавцом и покупателем. Но у покупателя есть выбор всегда.
Касательно обязательности расчетов нагрузок во всех случаях , то я с . Борискиной в этом вопросе солидарен:
И.В. Борискина, Н.В. Шведов, А.А. Плотников. Современные светопрозрачные кон-
струкции гражданских зданий. Справочник проектировщика. Том II Оконные кон-
струкции из ПВХ
«Как показывает опыт эксплуатации современных светопрозрачных конструкций, для большинства типовых оконных блоков жилых и общественных зданий не существует необходимости проведения специальных прочностных расчётов.
Такие расчёты рекомендуется проводить в случаях, когда изготавливаемый элемент оконного блока близок по размерам к максимальным технологическим ограничениям производителя профильной системы,а также при изготовлении окон или элементов балконного остекления, предназначенных к установке на большой высоте или в другом климатическом регионе.»
По её учебникам студентов учат, а не , к сожалению, по темам нашего форума.