Минрегионстрой работает над внедрением в Украине проектов домов с минимальным энергопотреблением.
Министерство регионального развития и строительства Украины разработало рекомендации относительно внедрения в Украине проектов домов с минимальным энергопотреблением («пассивных» домов)...
Найбільш ефективний і дешевий варіант - пінополістирольні дома. Відповідно - найбільш вірогідний варіант реалізації державою. Хотілося б дещо обговорити. Я особисто дуже негативно ставлюсь до цієї технології, може хтось ще щось додасть.
Технологія така: маємо блоки (схожі на пінобетонні з пустотами всередині) пінопласт-подібної речовини. Вони складаються в рядочок, в полості ллється бетон. Потім ставимо наступний рядочок, ллємо, бетон в'яжеться з бетоном нижнього рядочка, все досить серйозно. Так і викладаємо стіни. Потім потолочок із пінополістіролу, і прошарок аналогічного матеріалу в фундамент. Для вірності. Який я бачу результат:
- живемо в будинку з бетону (ще за часів царя з нього тільки тюрми будували), і полімеру, в якому навіть овочі гниють в 3 рази швидше
- будинок, за умови ідеальних вікон та дверей є практично герметичним. Тобто стіни, стеля і підлога не дихють абсолютно
- про корисність пінополістіролу для здоров'я, в таких умовах використання, я думаю ми ще дізнаємось років через 20-30
- що буде з цими стінами під час пожежі, можна лише фантазувати. Горіння, певен, вони не підтримують, а от які гази з нього попруть Вам ні один виробник зараз не скаже. Особливо, якщо знає
Про механічну міцність і казати нема чого (час, протягом якого можна рятувати людей і речі з палаючого будинку)
Я не проти енергозбереження (обома руками "за"), але треба в усьому мати розумні межі. Жити в полімерній бочці - це поза межами глузду.