Дякую всім хто переймався, вибір зроблено, гроші перераховані
Аби закрити тему, хочу повідомити про напрацьоване:
- Курбатський (Автор Ccalk) дерев'яні вікна закрив і не продає, бо це недоречно: в нього "вище криші" відносно легких у виконанні та швидких в отриманні грошей замовлень на ПЗ для МП вікон;
- західно-український автор (на жаль не пам'ятаю ім'я, але начебто теж серйозне ПЗ пише) - аналогічно;
- достойних закордонних варінтів, що можуть надати російсько- або українсько- мовний інтерфейс та адекватну підтримку я не знайшов;
- є добрі люди (ще раз дякую всім) які готові розібратись та позайматись цим питанням, але ми не можемо собі дозволити довго чекати непередбачуваний результат;
Тож ми зупинились на єдиному існуючому (схоже на те) розробникові, що пропонує свої послуги зовсім недешево, зупинив розробку і лише продає та надає підтримку... Але він є і "воно працює"

Причому досить непагано! Хто знає той зрозумів, хто не знає - вибачте, рекламним агентом не буду, тож шукайте і знайдете

P.S.: До Olegp - програма може працювати в "зверхньому" режимі, коли її не цікавить техпроцес, вона лише розраховує вартість виробу виходячи з фіксованих заданих Вами цін та коефіцієнтів:
- матеріал (сосна - дуб ...)
- профіль (розмір)
- тип створки
- грунтування/покраска
- склопакет (тип)
- категорія виробу (економ - стандарт...)
А може і розраховувати згідно оплати технологічних операцій, матеріалів, і т.д. - тоді вже буде "з прив'язкою до технології". Звичайно, ми цю можливість просто не маємо права не використати