Всем привет.
Решил заказать окна в Корсе в Киеве, но остановился, увидев типовый договор.
Оказалось это "договір доручення" между мной "довірителем" и "повіреним" - ФОП, который обязуется найти изготовителя окон и поставить их мне.
Обязанности и права конечно прописаны в сторону "повіреного". К договору прилагается "правила постачання продукції під торговою маркою Корса", в которых указано, что эти Правила есть публичной офертой, в которой изготовителем выступает ТМ Корса, г. Винница.
Я конечно понимаю, что быстрее всего это для оптимизации налогообложения, но как-то стремненько, если возникнут проблемы. В нете нашел только одно упоминание про такой договор с Корса: f a s a d i n f o c o m/f a s a d i n f o c o m/index.php?topic=1214.0[/url]
"У мене проблем з компанією "КОРСА" не було, погане враження справила на мене ьільки передоплата 100%. Зазвичай, якщо потім виникають проблеми, ті, хто вже отримав 100% передоплати, неохоче співпрацюють над усуненням недоліків (довго чекати, нерви тощо).
Заповнив форму на сайті, зазначив розміри і того ж дня отримав мейлом розрахунок. Далі - виклик замірника, замір, оформлення договору і монтаж через 10 днів.
"Порадувала" мене ця компанія своїм "Ноу-Хау" з договором: я уклав договір доручення, за яким доручив певному СПД знайти мені виробника вікон (якого я вже знайшов) і організувати виготовлення та монтаж. У договорі СПД "розписувався" за виробника, що той (начеб-то) гарантує те і те..., повине те і те. На моє питання6 "А якщо виявиться, що виробник не дуже то й знає проце?" відповідь була: "Та ні, він же видає сертифікат на вікна, це і буде запорукою гарантії!"
Доречі, сертифікат видали підписаний "комп'ютерним" способом - підписав його струменевий принтер замість "живої" людини.
Тобто юридично хлопці на випадок претензій застрахувалися добре.
Тільки клієнту свою правоту може бути важко довести. Але я сподіваюсь, шо вікна відпрацюють своє добре."
на что спрашивающий получил ответ:
"Не переживайте, все буде добре. Справа в тому, що "Корса" - це торгівельна марка (ТМ), а не юридична особа і печатки з написом "Корса" не існує. До речі, до договору є додаток, який це роз'яснює. До того ж, договір звичайно, розробляли юристи з метою захистити коорпоративні інтереси, але(!), щоб не було написане в договорі, інтереси споживача захищає Закон.
П.С. Фізично неможливо до кожного виробу додати сертифікат з мокрою печаткою і "живим" підписом. Відповідність сертифікату зазвичай перевіряється за номером телефону установи, яка проводила сертифікацію (є на сертифікаті)."
Подскажите, кто уже заказывал в Корсе окна, подписывали ли такой же договор доручення, были ли потом проблемы и удалось ли их решить? Или кто-то вытребовал у них нормальный прямой договор с фабрикой. И как с юридической стороны, все ли правомерно в данной ситуации с договором доручення?