Alik
активист
    Компетенцияbeta: +0
Поблагодарили 13 раз
Откуда (Город): Ивано-Франковск
|
 |
« Добавлено: 20 Декабрь 2010, 12:54:21 » Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Прошу допомогти у вирішенні такої проблеми, встановили замовнику штульпове вікно з профілю deceuninck zendow + WinkHaus AutoPilot такої конфігурації  Проте потрібно замовнику потрібно щоб менше створка могла відкриватися самостійно ( незалежно від більшої ), в принципі помилка не наша, проте хочемо допомогти замовнику у вирішенні даної проблеми. Зміни потрібно внести звичайно ж без демонтажу цілого вікна, виробництва в нас також немає, проте "праві" руки знайдуться. Цікавить думка професіоналів яким чином тут можна зарадити і чи можна взагалі, які підводні каміння. В мене два сумнівних варіанти - переставити штульп та п/о фурнітуру з однієї створки на іншу, або ж до замовити імпост і встановити його, проте чи можливо технічно це зробити не знаю.
|
|
|
|
P4el
модератор
эксперт
      Компетенцияbeta:
Поблагодарили 1386 раз
Откуда (Город): Луцк
|
 |
« Ответ #1 : 20 Декабрь 2010, 13:05:11 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
При встановленні імпоста не зможете його торцеве з"єднання притягнути до рами зі сторони монтажного шва, плюс, щоб його встановити потрібно зменшувати одну зі стулок. У Вашому випадку бачу тільки "рокіровку"
|
|
|
|
sergendey
Гость
|
 |
« Ответ #2 : 20 Декабрь 2010, 13:10:49 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
При встановленні імпоста не зможете його торцеве з"єднання притягнути до рами зі сторони монтажного шва, плюс, щоб його встановити потрібно зменшувати одну зі стулок. У Вашому випадку бачу тільки "рокіровку"
Можна з імпостом, але проблем буде більше та й по вартості, як на мене, дорожче, плюс переробляти одну стулку. Перекладіть штульп, та добавте ножиці на маленьку створку, буде дешево і сердито.
|
|
|
|
VikVal
модератор
эксперт
      Компетенцияbeta:
Поблагодарили 2406 раз
Откуда (Город): Київ
Ничто нас не сможет вышибить из седла...
|
 |
« Ответ #3 : 20 Декабрь 2010, 13:14:12 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
А як тоді бути з отворами від ручки на великій стулці?
|
|
|
|
Alik
активист
Поблагодарили 13 раз
|
 |
« Ответ #4 : 20 Декабрь 2010, 13:17:40 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Ок. Якщо для встановлення імпосту потрібно переробляти стулку ( чого я й боявся ), тоді цей варіант дійсно відпадає, можна детальніше про "рокіровку", які можуть виникнути нюанси, чи потрібно ще якісь елементи фурнітури до замовляти?
|
|
|
|
Alik
активист
Поблагодарили 13 раз
|
 |
« Ответ #5 : 20 Декабрь 2010, 13:19:06 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Отвори не така вже й велика проблема, залишемо ручку на тому місці, в якості муляжу  , тільки от закріпити її якось буде потрібно, думаю для клієнта це не буде проблемою.
|
|
|
|
P4el
модератор
эксперт
      Компетенцияbeta:
Поблагодарили 1386 раз
|
 |
« Ответ #6 : 20 Декабрь 2010, 13:28:45 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
На велику стулку, під штульп, встановлюється механізм зі зрізаними цапфами, через кутові передачі або середні запори відбувається "зацеп" із рамою. Верхню петлю треба буде замінити на поворотну. П/в стулка - стандарт, з "штульповими" відповідними планками. Єдиний момент - ширина поворотної стулки, чи підберете на неї п/в комплект?
|
|
|
|
Alejandro
Клуб Okna.ua
эксперт
      Компетенцияbeta:
Поблагодарили 1761 раз
Откуда (Город): ХАРЬКОВ
|
 |
« Ответ #7 : 20 Декабрь 2010, 13:32:27 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Поворотно-откидной комплект на такую створку есть, с узкой угловой передачей На широкой створке ручку оставьте, но заблокируйте ее (надо придумать вариант ее крепления)
|
|
|
|
Alik
активист
Поблагодарили 13 раз
|
 |
« Ответ #8 : 20 Декабрь 2010, 13:41:02 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
В принципі там же стоїть вікно з одною поворотно-відкидною стулкою такої ж ширини, так що думаю що підберу якщо буде потреба, проте я більше схильний зробити стулку просто поворотною, думаю клієнт погодиться. В такому випадку, якщо я правильно зрозумів, мені потрібно буде встановити "наружні або скриті" прижими на обидві стулки, завіси я так розумію тоді міняти не прийдеться ( якщо дві стулки будуть тільки попоротними )?
|
|
|
|
nik_andrey
Гость
|
 |
« Ответ #9 : 20 Декабрь 2010, 14:38:03 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Не нужно на широкой створке добавлять никакие средние прижимы и ничего подбирать ведь у вас уже и так все есть, а нужно действительно срезать цапфы с привода GRM 1400/1, развернуть угловую передачу ER 1 цапфой вверх и заблокировать возможность откидывания створки путем вкручивания самореза или "неправильной установкой" нижней угловой передачи ER 15EF, а после этого накрыть все это штульпом. На узкой створке сделайте тройное сверление и установите комплект поворотно-откидной фурнитуры(если не сможете самостоятельно сделать подбор - обращайтесь, поможем, или можете обратиться во Львовское представительство Винкхауса). Выглядеть окно после переделки будет "круче" чем до неё, так как ручки будут на обеих створках, а такое делают далеко не всегда.
|
|
|
|
Alik
активист
Поблагодарили 13 раз
|
 |
« Ответ #10 : 11 Февраль 2011, 15:47:46 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Дякую всім за допомогу  , питання закрили, зробили все як описав nik_andrey , зтикнулись з тим що прийшлось обрізати "ніжку" на штулпі яка мала б сісти у фурнітурний паз, також не помішала б декоративна заглушка фурнітурного пазу на штульпі, на жаль в нас її не було, тепер вікно дійсно виглядає краще чим до того, дві створки з ручками, штульп відкриваємо з допомогою ручки..... Зтикнувся з несподіванкою - в штульпі відсутнє армування ( при чому вікна з дорожчої серії, у рамі, наприклад, квадратне армування ), це допустимо чи це відноситься до розряду економії яка шкодить якості?
|
|
|
|
P4el
модератор
эксперт
      Компетенцияbeta:
Поблагодарили 1386 раз
|
 |
« Ответ #11 : 11 Февраль 2011, 15:53:57 » Re: Help! Переробка штульпового вікна без демонтажу.
|
|
Наскільки знаю штульп підлягає обов"язковому підсиленню
|
|
|
|