Упс... Я був упевнений, що відповів ще 3 дні тому, але виявляється мій пост не зберігся. Виправляюся.
Для початку, вікно в сауні чи бані дуже не рекомендується - ні з дерева, ні з алюмінію і т.д. Тонкощів не знаю, але начебто наявність вікна погіршує роботу сауни. Але, якщо дуже хочеться, то:
1. Звісно, краще дерево. Але, оскільки перепади температури та вологи великі, то необхідно використовувати термодеревину. Вона забезпечить нормальне функціонування вікна (стабільну геометрію, а звідси - нормальна робота фурнітури), і до того ж майже неприступна для грибків та інсектів. І вологу набагато швидше віддає.
2. Фурнітура - тільки якісна. Бо підвищені вимоги до якості захисного покриття металу. Фурнітура цих умов не боїться, хіба що трохи частіше треба буде змащувати.
3. Покриття - спеціальні пропитки на кшталт льняного масла; у Глазуріта для цього є матеріал "771". Температури не боїться, біоцидів в повітря не виділяє, вологу пропускає майже вільно. Додатково ізолювати торці деревини від вологи. І ще раз.
4. Склопакет на "теплій дистанції", щоб уникнути різких температурних перепадів по площині. Мабуть, двокамерний. Енергозбереження не треба
. Хоча, можна розглянути плюси/мінуси варіанту із встановленням якогось дуже стійкого до механічного впливу к-скла із напиленням ВСЕРЕДИНУ приміщення. Звісно, скло калене.
5. Фальцлюфти мабуть варто зробити трохи збільшені. Мабуть.
6. Гарантію на таке вікно я б не давав. Зробити можна на совість, а от у клієнта можуть бути із совістю "напряги". Сьогодні він каже "нєт вапросав, канєшна я нависать по гарантии не буду - ета ж баня!", а завтра КЗПП приведе. І в яких ДСТУ я буду шукати підтвердження правильності виконання?