Ruslan_R
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 704 раза
Откуда (Город): Киев
Розробка проектів складних конструкцій: fs-bud.com
|
|
« Ответ #45 : 13 Июнь 2012, 16:28:23 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Наскільки мені відомо, весь "Проведал" в Україні насправді виявляється Зенітом. Тобто пропонують Проведал, а реально ставлять Зеніт.
Я кстати также "проведаля" не встречал. А он что разве есть в Украине? Контакты может кто нибудь предоставить? Да и нашему заказчику (wow4yk) сомневаюсь теперь что вместо проведаля впарят зенит.
|
|
« Последнее редактирование: 13 Июнь 2012, 16:30:46 от Rosfed »
|
|
|
|
|
Gray
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 490 раз
Откуда (Город): Одесса
"... только тех, кто верит в себя"
|
|
« Ответ #46 : 13 Июнь 2012, 16:45:53 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Наскільки мені відомо, весь "Проведал" в Україні насправді виявляється Зенітом. Тобто пропонують Проведал, а реально ставлять Зеніт.
Так и есть.
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
Откуда (Город): Львів
|
|
« Ответ #47 : 15 Июль 2012, 15:03:18 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
wow4yk! Что там с вашей раздвижкой? Нашли поставщика, определились с профильной системой? Тогда фотки показывайте, плз. (Сорри, что не по теме) Ще в процесі... робити хочу в profilco pr26... фотки викладу коли буде результат Лучше PR-35, разница по цене не очень значительная, а технически система гораздо лучше. Да и удовольствия от эксплуатации будите получать больше. Спілкувався з дилером профілко - якщо брати різницю в ціні залізячок на мою розсувку то получається десь 1500 грн різниці. Час від часу стріляє в голову ідея віддати ці додаткові гроші за pr35, але покищо жаба давить... В ремонті ще не мало речей на які треба гроші. Прадва це різниця самих залізячок, а по фатку різнция від виробника сумарної ціни розсувки може більшою получитись. Веду переговори з виконавцями на рахунок того, щоб самому купити "залізо" на розсувку - чомусь набагато дешевше получається. Якщо на цьому вдасться зекономити, то можливо тоді прийму рішення потратити "зекономлені гроші" на pr35 Якби була змога потрогати руками готові розсувки близькі до моїх розмірв з pr35 і pr26 , то тоді, можливо, рішення прийняв би і не дивлячись на гроші Наразі самі виробнки відговорюють мене від pr35, правда аргумент абстрактний - "дорожче буде", без конкретних цифр наразі.
|
|
« Последнее редактирование: 15 Июль 2012, 15:18:23 от wow4yk »
|
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #48 : 11 Август 2012, 16:58:28 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Короче пробував узгодити нюанси моєї розсувки в pr26 з одним переробником на місці монтажу - позитивного для мене результату не получилось. То порожок получається, то відкоси по 3 см нарощувати, то плиткою треба строго попадати... втомився я з ними сперечатись... Короче подумав я щераз, і вже майже прийняв рішення в сторону pr35, правда цікавлять ще пару нюансів. З мінусів: - плюс 1,5к грн до ціни - профіль стулок на 2.5см ширший - буде менший світловий проєм. Але за те плюсів бачу багато: - поріжок гарно топиться з обох сторін "кутником" 35-507 - також за рахунок цього ж кутника, не треба "попадати" розмірами рами (боковини і верхом) однією стороною строго "у відкоси" - бортік кутника дає поле для маневрів; - глянув на момент інерції профілю стулок - 8,41-8.73см4 - в два рази жортскіше ніж pr26, навіть жортскіше від зенітівських "дверних", якраз те з чим найбльіше воюю - ефект холодця, за що мені неодноразово нагадував Rosfed . - є варіанти гарних заокруглених форм профілю стулок (стулка 35-303, круглий зацеп 35-515 - правда краде ще додтково 1см світлового проєму) - буде гармоніювати з круглими штапіками зашклення лоджії (Brugman AD) - направляючі під ролики мають окрему вставку 35-501(алюмінєву ?) - в крутихи системах там іде нержавійка, а як мені пояснили, в інших (дешевших) напраляючих, за звичай там полози покриті фарбою - з часом витирається і вигляд некошерний. - ну і як мені, неодноразово нголошувлаи - під час екплуатації маж бути радості повні штани ... Наразі залишились для мене деякі незясовані питання. 1) По каталогах pr35 всі приклади заповнення тільки склопакетами. Виникло запитання, а як туди правильно вставляються одинарне кшло, напркилад, як я планую 6мм ? По каталогу бачу два "адптера": - 35-509 - 35-511 Який з них для одинарного скла ? Якщо обидва, то який краще застововувати ? 2) Якщо глянути на конструктив стулок із круглим зацепом 35-515, то задвся питанням, як захищається торець стулки від пошкоджень - контакту з полозою боковини у "відкритому стані" ? (див схему). Хоча, таке саме питання і у випадку "пряомокутного зацепу" (35-502).
|
|
« Последнее редактирование: 11 Август 2012, 17:07:07 от wow4yk »
|
|
|
|
|
Ruslan_R
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 704 раза
|
|
« Ответ #49 : 11 Август 2012, 18:53:39 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
1) По каталогах pr35 всі приклади заповнення тільки склопакетами. Виникло запитання, а як туди правильно вставляються одинарне кшло, напркилад, як я планую 6мм ? По каталогу бачу два "адптера": - 35-509 - 35-511 Який з них для одинарного скла ? Якщо обидва, то який краще застововувати ?
35-509
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #50 : 11 Август 2012, 20:13:07 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
2) Якщо глянути на конструктив стулок із круглим зацепом 35-515, то задвся питанням, як захищається торець стулки від пошкоджень - контакту з полозою боковини у "відкритому стані" ? (див схему). Хоча, таке саме питання і у випадку "пряомокутного зацепу" (35-502).
А що по другому питанню вище ? Думав може цю роль виконують амортизатори 035-050. Але бачу вони монтуються на торці крайніх стулок - зверху і знизу. Тут ще одна непонятка - в пропозиції мені нарахували 3 штуки таких амортизаторів - куди третій ? На середню стулку ? Підозрюю що його верхня половинка, виконує також роль "гребня" для верхньої направляючої, може тому всунули ще один додатковий на середню стулку. А то наскільки розумію верх стулок "опирається" на верхні полози-направляючі тільки щітками...
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #51 : 13 Август 2012, 12:03:06 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
wow4yk! В Profilco доп. профиль 35-507, применяется в серии PR-35 c рамой 35-205 или любой другой, но только из этой серии. Раму, которую Вы указали(26-206), нельзя состыковать с доп.профилем(т.е. утопить). Ищите не профиль а поставщика, который сможет решить поставленную Вами задачу. Ну це я зрозумів, що серія також важлива, але хочеться самому трохи інфи назбирати по можливості. Для каких целей? Готовитесь к работе на оконном рынке? Спілкувався з переробником pr35, а він мені каже: " шкло 6мм вставити не зможем - тільки склопакет". Задаю питання: "а якже зі вставкою 35-509 для звичайного скла"? Переробник: "ой, дійсно, вибачаюсь - можем поставити 6мм скло...." І як тут не вникати у всі нюанси замовнику ? ...
|
|
« Последнее редактирование: 13 Август 2012, 12:07:12 от wow4yk »
|
|
|
|
|
Ruslan_R
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 704 раза
|
|
« Ответ #52 : 13 Август 2012, 12:22:01 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
І як тут не вникати у всі нюанси замовнику ? ...
Изготовление раздвижек - это не серийное производство. Обычный менеджер мог этого и не знать (или просто нет в наличии этого профиля адаптера), позвонили бы на другую фирму там бы обязательно сказали что возможно и стекло.
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #53 : 13 Август 2012, 12:45:50 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
І як тут не вникати у всі нюанси замовнику ? ...
Изготовление раздвижек - это не серийное производство. Обычный менеджер мог этого и не знать (или просто нет в наличии этого профиля адаптера), позвонили бы на другую фирму там бы обязательно сказали что возможно и стекло. Ото ж бо й воно - "менеджер міг і не знати, а я би по його словам так і повірив що в pr35 тільки склопакет іде... і відкинув би pr35 як варіант...", благо що форум допомагає Я вже шишок набив немало, і не тільки з вікнами-дверями. Висновок один - якщо хочеш щось чуть не стандартне (не ширпотреб), в нюанси терба вїжджати самому, інакше результат незадовільний.
|
|
« Последнее редактирование: 13 Август 2012, 12:47:54 от wow4yk »
|
|
|
|
|
Ruslan_R
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 704 раза
|
|
« Ответ #54 : 13 Август 2012, 12:51:24 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Висновок один - якщо хочеш щось чуть не стандартне (не ширпотреб), в нюанси терба вїжджати самому, інакше результат незадовільний.
Не правильный вывод. Нужен грамотный и компетентный исполнитель. Каждый должен заниматься своим делом.
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #55 : 13 Август 2012, 12:59:04 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Висновок один - якщо хочеш щось чуть не стандартне (не ширпотреб), в нюанси терба вїжджати самому, інакше результат незадовільний.
Не правильный вывод. Нужен грамотный и компетентный исполнитель. Каждый должен заниматься своим делом. Я тоже так думав коли починав ремонт - нажаль важко таких знайти. Немало вибирав за "рекомендаціями", а в результаті виявлялось - електрики не вміють правильно робити електрику, вентиляційники - правильно вентиляцію, віконщики - нестандартні вікна. А так получалось, бо в тим, в кого питав рекомендації, вони робили стандартні речі, а мої "нестадарти" получались їм не посилі. А грамонтність і компетенність, в більшості випадків, вдається оцінити тільки по факту - коли вже пізно щось поміняти.
|
|
« Последнее редактирование: 13 Август 2012, 13:05:45 от wow4yk »
|
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #56 : 13 Август 2012, 14:07:59 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
Не правильный вывод. Нужен грамотный и компетентный исполнитель. Каждый должен заниматься своим делом. Я тоже так думав коли починав ремонт - нажаль важко таких знайти. Немало вибирав за "рекомендаціями", а в результаті виявлялось - електрики не вміють правильно робити електрику, вентиляційники - правильно вентиляцію, віконщики - нестандартні вікна. А так получалось, бо в тим, в кого питав рекомендації, вони робили стандартні речі, а мої "нестадарти" получались їм не посилі. А грамонтність і компетенність, в більшості випадків, вдається оцінити тільки по факту - коли вже пізно щось поміняти. Ось моє питання вище, як захищаються бокові торці стулок від контакту з боковими полозами (в даному випадку pr35)?: - в одній комерційній пропозиції не знайшов елемнта який виконує таку роль; - менджер-переробник внтятно відповісти не зміг, каже "щось би мало бути..." - на форумі відповіді покишо також немає(див вище); А менеджери-продавці, часто люблять вихваляти переваги, але замовчувати недоліки. І в моїй голові зараз намальована картина, подібну до якої, я вже пару раз мав: "привозять і встановлюють мені готову розсувку, я зсуваю її в одну сторону і торці стулок контактують із бковими полозами - з часом фарба буде обдиратись. Я тоді задаю питання: шо за хвігня ? А у відповідь почую варіанти, подібні до яких, вже пару раз мав: - а ви що не знали що в цій системі (pr35) це стандартний недолік - вот в дорожчих(напр. шуко-рейнарсі) такого недоліку нема або - а нам ніхто не казав, що терба встановити додаткові обмежувачі... " Ось подібний приклад з власного досвіду:- почав досліджувати, чому одна із двох поворотно-ухильних сутлок, на одному вікні, в режимі мікровентиляції "боватється", а інша ні - виявив, що для тої, яка бовтається, бракує "додаткового зацепу" саме для режиму мікровентиляції. А створки важкі (з двокамерним склопакетом). Дзвоню до виробника - ціна питання 15грн за зацеп. Питаю чому не поставили коли виготовляли? Відповідь - дилер при замовленні чомусь прийняв рішення що його буде достатньо на одінй стулці - не вказав в замовленні. Мені, що шкода було 15 грн, щоб стоврка надійніше фіксувалась просто я про таку хвігню тоді і не здогадувався ... А тепер вже більше місяця чекаю, коли хтось приїде щоб цей зацеп встанвоити - і час додатквовий витрачаю, і нерви підпусті...
|
|
« Последнее редактирование: 13 Август 2012, 14:21:35 от wow4yk »
|
|
|
|
|
Gray
Клуб Okna.ua
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 490 раз
Откуда (Город): Одесса
"... только тех, кто верит в себя"
|
|
« Ответ #57 : 13 Август 2012, 15:07:46 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
... Ось моє питання вище, як захищаються бокові торці стулок від контакту з боковими полозами (в даному випадку pr35)?: ...
Там ставится стоппер специальный, который останавливает движение створки до того момомента, как крыло (как Вы говорите - бокови полози) бахнется о боковую рельсу. У нас они были в виде маленьких кубиков пластиковых, которые садились на рельсу внизуи вверху. В каталогах профилко есть какие то стопперы метталические, возможно там используются именно они.
|
|
|
|
Zloy Bambr
модератор
эксперт
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 973 раза
Откуда (Город): ДНЕПРОПЕТРОВСК
типа шаман.
|
|
« Ответ #58 : 13 Август 2012, 15:43:02 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
как вариан фрамекс(крафт) s22 заточен под моностекло 4-6мм.
|
|
|
|
wow4yk
активист
Компетенцияbeta:
Поблагодарили 7 раз
|
|
« Ответ #59 : 13 Август 2012, 16:22:26 » Re: Выбор алюминиевого профиля
|
|
как вариан фрамекс(крафт) s22 заточен под моностекло 4-6мм.
Це двох полозка, а нада трьохполозку. Може помиляюсь (даних по профілю не знайшов), але якщо "заточено" під моношкло, то велика ймовірність що статика для вітрової нагрузки не суперова - створки "дверної" висоти можуть получитись "жиденькими".
|
|
|
|