Я приводил не факты, а свое личное мнение предварив Imho (In My Humble Opinion).
Зрозуміло. Прошу Вас також із розумінням поставитись до наступного:
1. Зважати на те, що хтось колись прочитає і зробить свій вибір (ну от не було в нього часу/розуму/наснаги розібратись). І погано, якщо вибір буде невдалий. Або хтось холівар підніме - теж нічого доброго.
2. Дійсно ставити своє IMHO (в обговорюваному пості IMHO нема), якщо воно не підкріплене досвідом спеціаліста. Зайвий раз нагадати, що це лише думки (або чутки). А ще краще - розібратись, знайти найкращий пруфлінк і надати його. Отака от соціальна відповідальність

не забыл вставить слово может, а не категоричное утверждение
Щодо цього - напишу в "личку", обмусолювання словоформ тут ні до чого
С одной стороны оклад защищает от воды/снега/льда, а вода всепроникающая, с другой стороны мешает побыстрее оттаять/высохнуть.
Не дуже заважає. Алюміній як обклад дистанційований від деревини, а вікно (жилого будинку) завжди тепле; великої біди на мій погляд тут чекати не потрібно. Питання не в тому - чим поганий алюмінієвий обклад. А в тому, в яких випадках він необхідний настільки, що надбання виправдовують ціну (і додаткові ускладнення). Бо за звичайних умов ціна не адекватна отриманим плюсам (я вже не кажу про естетичні мінуси). І тут - виходить на сцену Ваше: "В многоэтажке целесообразнее комбинированное". Фсё: туши свєт, аксіома озвучєна? До того ж, "комбіноване" і "з алюмінієвим обкладом" - принципово різні речі.
снаружи с ним возиться не надо (периодически восстанавливать покрытие), а внешний вид - да кто разглядит то окошко на ...надцатом этаже? Разве что цвет - белое или нет. А со стороны комнаты я вижу только внутреннюю сторону - деревянную. И на глаз приятно, и париться с лаковым покрытием не собираюсь. К лаку на мебели я отношусь чисто потребительски. Типа пыль смахнуть, ну может, в кои веки палиролью попшикаю.
Саме за це Вам вікно і буде вдячне. Якщо раз на рік Ви поліролью попшикаєте на тряпочку і нею зітрете з вікна пил. Капітальні заходи з "відновлення покриття" виконано

Когда определялся со своим отношением к чисто деревянному окну меня смутил еще и такой факт - сложность замены стеклопакета. Уж не помню названия фирмы, но у них этим занимался ОДИН человек по всей Украине и назывался реставратор, так как штапики не съемные - приклеены намертво силиконом. Ну ладно я на своем этаже не опасаюсь озорников (кто выше бросит камешек), а если бы на втором (или пятом) этаже?
1. Силікон легко ріжеться і знімається. Проблема не в ньому, а в гвіздках "в потай".
2. Якщо для Вас це важливо, можна знайти тих, хто поставить на резинку.
3. Якщо вікно соснове, гвіздки виходять значно легше. Там заміна не така складна, як в дубі.
4. І головне - для вікна із алюмінієвим обкладом із склопакетом мороки ніяк не менше.
И вообще, почему я должен думать так, как мне кто-то указывает? Вот здесь уже говорю я - а почему? ... а докажи.
Я не прийматиму в цьому участі. І Вам він щастя в житті не додасть.