Доброго дня! Поставив собі пластикові вікна: профіль 70 мм, склопакет 4-16-4-10-4Е. Майже у всіх кімнатах КОНДЕНСАТ! Особливо на балконі... Балконний блок демонтував - зробив продовження кімнати. Балкон повністю скляний (до підлоги), трапецевидної форми. Найбільше конденсату на еркерах, трохи менше на склопакетах. Кімната 18 м/2 + сам балкон 4,5 м/2. В кімнаті одна батарея радянських часів на 12 секцій, температура максимум 20 градусів.(доречі, балкон на 50 см. видвинутий за плиту, на стелі та підлозі шар пінопласту5 см+ДСП) В майбутньому планую робити автономне опалення.., питання: 1) ЯК ПОЗБУТИСЬ КОНДЕНСАТУ? 2) Чи не буду я опалювати тільки вулицю (батарея буде і на балконі)? 3) Чи можна якось утеплити еркера? 4) Чи потрібно краще утеплити підлогу та стелю (можливо проблема саме в цьому)?!?!?! БУДУ ВДЯЧНИЙ ЗА БУДЬ ЯКІ ПОРАДИ!
Поскольку сообщение из г. Умань, полагаю, речь вряд ли идет о многоэтажном доме, поэтому на первый план при возникновении таких проблем выходит все же вентиляция.
Мое мнение, прежде чем чем-то еще заниматься, проверить вентиляцию, усилить ее и использовать вент. клапана (я сейчас использую для окон отличные дешевые варианты притворных вент. клапанов без нарушения целостности окна)