Ви володієте технічною інформацією по темі?
Вимоги до прорізу, його поверховість, характеристики конструкції, технологія монтажу?
Діліться
Інформацією щодо технічної складової технології безрамного засклення я володію досить поверхово, скажімо так це не зовсім моя спеціалізація. Ви ж розумієте, що технічна інформація може суттєво відрізнятися у різних виробників, але я спробую обережно (аби знову не отримати від Вас попередження за рекламу
) дещо розповісти про систему, з якою я працюю.
Отже, щодо прорізу засклення - максимальна висота прорізу для безрамного засклення може складати 2300-2350 мм, якщо потрібно засклити більший віконний проріз - зверху або знизу встановлюється алюмінієва конструкція з закаленим склом, повер неї вже встановлюється безрамна система. В будь-якому випадку поверхня, на яку встановлюється система, повинна бути надійною та міцною (аби витримати вагу системи) та рівною (вирівняти поверхню в процесі монтажу не проблема). Відносно поверховості - систему можливо встановити й на 20-30 поверх, за умови використання надійного профілю, фурнітури та 8-10 мм закаленого скла. Максимальне вітрове навантаження в такому випадку складає приблизно 200 кг/м.кв. Чим вищий поверх, тим менша максимально можлива висота засклення (для надійності конструкції). Більш детально ці моменти обговорюються вже після замірів та огляду об'єкту.
Сама конструкція складається зі скла, до якого спеціальним клеєм на молекулярному рівні кріпиться профіль, на профіль встановлюють роликову систему, вікно з встановленими роликами інтегрується в тримаючий профіль. Максимальна висота скла, як я вже писав вище - 2350мм, мінімальна - 800 мм, максимальні ширина 650 мм, мінімальна - 450 мм (в крайньому випадку, за необхідності можливо зробити менше). Товщина тримаючого конструкцію профілю - 3 мм (також додаю зображення з розмірами конструкції, вибачайте за якість, поки що так). Є можливість пофарбувати профіль у будь-який колір по шкалі RAL.
Декілька слів щодо монтажу - тримаючий профіль встановлюється на силікон, потім кріпиться анкерними болтами до поверхні (після закінчення монтажу всі стики ще раз обробляються силіконом), в профіль встановлюють замки, дренажну систему. У встановлений профіль вставляються вікна з роликовою системою, потім ретельно налаштовуються для легкого ковзання по профілю. Між склом встановлюється прозора силіконова вставка, що захищає від вітру та дощу.
Ось такая інформація, якщо коротко
Якщо Вас цікавлять деякі аспекти більш детально - кажіть, за можливості буду намагатися відповісти.